Kommentek

Apró hősök

2009.09.09. 07:23 | Maxine | Szólj hozzá!

Címkék: kutya hős spániel bulldog csivava beagle shih tzu

mopsz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mai bejegyzésünkben apró termetű hősökről lesz szó. A kisméretű kutyusok ugyanis bátorságban sokszorosan pótolják azt, ami méretben hiányzik.

csivava

 

 

 

 

 

 

 

Első hősünk Zoey, a kétkilós colorado-i csivava, aki 2007-ben került az újságok címlapjára, miután megmentett egy egyéves gyereket egy közel egy méter hosszú csörgőkígyótól. A mentőakció során Zoey kisebb sebesülést szenvedett, ugyanis a kígyó megmarta a szeme fölött, de ebből szerencsére felépült. A kígyót pedig a kutyus gazdája elpusztította.

spániel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Honey, az angol cocker spániel 2008-ban lett az év kutyája, miután megmentette gazdája, Michael Bosch életét. Súlyos autóbalesetet szenvedtek: a kocsi felborult, és fejjel lefelé állt meg, így Bosch csapdába esett, nem tudott kiszabadulni az autóból. Tudta, hogy Honey az egyetlen esélye, ezért minden erejét összeszedve valahogy kituszkolta a kutyát a kocsiból, és reménykedett, hogy Honey valahogy segítséget szerez. Az akkor 5 hónapos kutya fél mérfölddel arrébb talált egy embert, akinek sikeresen felkeltette a figyelmét, és magával vitte a baleset helyszínére. A mentők azt mondták, hogy ha Honey nem szerzett volna segítséget, Bosch biztosan meghalt volna.

beagle

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Első hallásra szinte hihetetlennek tűnik Belle, a beagle története, aki egy telefonhívással mentette meg gazdája, Kevin Weaver életét. A férfi ugyanis cukorbeteg, és amikor egy roham során összeesett, Belle gazdája mobilját harapdálva hívta a 911-et. (Be volt tanítva, hogy a kilencesre harapjon rá, ezzel indította a a hívást.) Weaver úgy nyilatkozott, hogy már halott lenne, ha Belle nincs. A hős beagle volt az első kutya, aki megkapta a VITA Wireless Samaritan díját, amit mobiltelefonos életmentésért szoktak megítélni.

bulldogNapoleon, az angol bulldog nem egy embert, hanem macskákat mentett meg. Napoleon hősiesen leküzdötte a fajtájára oly jellemző úszási nehézségeket, és mélyen beúszott egy tóba, hogy megmentsen hat elhagyatott, vászonzsákba rakott kiscicát. Két kölyköt sajnos már nem lehetett megmenteni, de a többi négy Napoleon hősiességének köszönhetően visszanyerte egészségét, és a helyi állatotthonba került.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Junior, a hős shih-tzu-keverék egy egész családot mentett meg. Amikor az éjszaka közepén tűz ütött ki a Davilmar-háztartásban, a 14 hónapos kutyus ugatni kezdett, és addig nem hagyta abba, amíg mindenki (beleértve a családnál vendégeskedő fél tucat rokont is) fel nem ébredt, és el nem hagyta a házat.

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com Megosztas

A bejegyzés trackback címe:

https://szobacirkalo.blog.hu/api/trackback/id/tr221369466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása