Kommentek

Vinny, a sziklamászó mopsz

2009.07.06. 13:09 | Maxine | Szólj hozzá!

Címkék: celeb kutya mopsz szikla

A mopszok apró méretük ellenére bizony hatalmas teljesítményekre képesek. Erre az egyik legjobb példa a most bemutatásra kerülő Vinny.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az arizonai Scottsdale-ben élő Vincent Thomas Pug, vagyis Vinny, a mopsz, ma már valóságos celebnek számít. Vinny sziklaimádata 2001 nyarán kezdődött, amikor gazdája, Allen Kimble elvitte sétálni, és egy sziklához értek, ahová Vinny rögtön megpróbált felmászni. Az első néhány próbálkozás kudarcba fulladt, de újra és újra nekifutott, míg végül sikerült. „Amikor végre megmászta a sziklát, nagyon elégedettnek tűnt. Esküszöm, szinte mosolygott," nyilatkozta Kimble. Persze ez kemény munka eredménye volt. Vinny sokáig gyakorolt, míg kitapasztalta, hogy milyen testhelyzetekben tudja megtartani magát a sziklán.

 

 

 

 

 

 

 

Vinny és gazdája teljesítették a „100 napos erőpróbát”, amely során 1000 sziklát másztak meg 100 nap alatt. Allen 1300 fotóval dokumentálta az eseményt, a képeket kitette Vinny fotóblogjára. A fényképek nagy figyelmet keltettek, ennek hatására Vinny szerepelt a Sweat Magazine 2003. áprilisi számában, és írtak róla az Arizona Sports and Fitness-ben is. 2003 augusztusában a Climbing magazinba is bekerült. A Scottsdale Views magazin címlapjára egy olyan fotót választottak, amelyen Vinny egy szögletes, meredek szikla tetején áll, amely egy kés hegyéhez hasonlít. A kutyus szerepelt a Jay Leno Show-ban, és rendszeresen feltűnik különböző újságokban és tévéműsorokban.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vinny olyan hatalmas méretű sziklákat is megmászott, mint a Camelback Mountain és a Pinnacle Peak. A híres mopsz ezzel egyedülálló világrekordot állított fel, és tartja is a mai napig. Ugyanakkor a Guiness Rekordok Könyvébe még nem sikerült bekerülnie, ezért üzlettársával online petíciót tettek közzé. Közös vállalkozásuk a Vinny the Pug Enterprises (elnök: Allen, alelnök: Vinny), amely Vinny képével díszített ajándéktárgyakat gyárt, és a bevételből támogatják a gazdátlan kutyák megmentését és örökbefogadását.

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com Megosztas

A bejegyzés trackback címe:

https://szobacirkalo.blog.hu/api/trackback/id/tr351229672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása