Kommentek

Öleb-elit 5. rész - Shih-tzuk

2009.07.07. 22:20 | Maxine | 1 komment

Címkék: celeb geri kutya divat gábor beyoncé zsazsa shih tzu halliwell

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az öleb-elithez tartoznak a shih-tzuk is, ma róluk lesz szó. Ezek a kutyusok a tibeti hegyekből kerültek be a kínai udvarba ahol nagy becsben tartották őket, mint a buddhisták szent oroszlánjának földi képviselőit. A shih-tzu elnevezés mandarinul oroszlánt jelent. A palotában együtt éltek a többi kedvenc fajtával, például a pekingi palotapincsivel, a tibeti spániellel és a mopsszal, és csakúgy, mint azokat, a shih-tzukat is alaposan elkényeztették: saját szolgálóik voltak, és nagy gonddal őrizték őket.
A shih-tzukat a világ különböző tájairól érkező kutyabarátok az 1920-as évek végén, még inkább az 1930-as években kezdték magukkal vinni hazájukba. Mára az egyik legkedveltebb szobakutyává váltak.

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az ex-Spice Girl Geri Halliwell mindenhová magával cipeli Harry névre hallgató kedvencét, legyen az étterem, elegáns üzlet vagy éppen Tony Blair vidéki rezidenciája. Ez utóbbi alkalommal azonban a kutyus kínos helyzetbe hozta gazdáját, amikor egyszerre csak fogta magát, és lepisilte az akkori kormányfő szőnyegét. Harry egyébként olyannyira az énekesnőhöz tartozik, hogy a londoni Madame Tussaud panoptikumban Halliwell viaszból készült mása mellett ott szerepel a kutyáé is.

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

Természetesen vannak olyan kutyatartók, akik túlzásba viszik a kedvencükről való gondoskodást. Ilyen például Lionel Richie nevelt lánya. Nicole Richie olyan fekvőhelyet terveztetett Honeychild nevű shih-tzuja számára, amely pontos másolata az ő ágyának, ezen kívül megbízott egy tervezőt, hogy külön a kutya részére készítsen ágyneműket. Honeychild szőrét is úgy színezik, hogy mindig passzoljon Nicole fürtjeihez.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A magyar származású férfifaló dívát és botrányhősnőt, Gábor Zsazsát egy alkalommal az atlantai rendőrök tessékelték le a Delta Air Lines Los Angelesből Palm Beachre tartó repülőgép fedélzetéről, mert megtagadta, hogy két shih-tzuját hordozótáskájukba tegye. Zsazsa szerint a kutyusok, Genghis Khan és Macho Man nem zavartak senkit. A Delta szóvívője szerint azonban a gép utasai közül többen is panaszkodtak a rendetlenkedő ebekre, mire a színésznő keresetlen szavakkal vágott vissza. 

További híres shih-tzu-gazdik: a  Dalai Láma, II. Erzsébet királynő (a kutyus neve Choo Choo), Bill Gates (ő Ballmernek hívja a kutyáját a Microsoft vezérigazgatója után), Mariah Carey (Bing és Bong), és Beyoncé (Munchie).

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com Megosztas

A bejegyzés trackback címe:

https://szobacirkalo.blog.hu/api/trackback/id/tr551233030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

P. · http://faszkivan.blog.hu/ 2009.10.19. 23:00:55

én kimaradtam a híres gazdák közül
süti beállítások módosítása