Kommentek

Képregényhős beagle-ek

2009.07.13. 13:41 | Maxine | Szólj hozzá!

Címkék: képregény kutya snoopy beagle

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A képregényhős kutyák között a beagle a leggyakoribb, ami nem meglepő, hiszen Amerikában ez a lakásban is tartható, nyugodt, de nagy mozgásigényű kis kopó az elmúlt 100 évben mindvégig a legnépszerűbb fajták között szerepelt.

Az utolérhetetlen Snoopy karakterét saját gyermekkori beagle-jei nyomán 1950-ben alkotta meg Charles M. Schulz. A Peanuts képregénysorozat mellékszereplőjéből gyorsan a legnépszerűbb figurává nőtte ki magát Charlie Brown kutyája, aki imád vadászpilótásat játszani és emellett kiváló műkorcsolyázó, teniszjátékos, ügyvéd és regényíró is. Snoopy az alábbi képen Uno nevű hús-vér kollégájával, a 2008-as Westminster Kennel Club Dog Show győztesével látható.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bár a Garfield mozifilmekben Odie-t egy tacskó játssza, Jim Davis eredeti képregényfigurája is egy beagle. A Garfieldet ’78 óta bosszantó Odie valójában nem olyan ostoba, mint ahogy a túlsúlyos macsek gondolja, hiszen a képregény egyes epizódjaiban láthatjuk, amint Tolsztoj Háború és békéjét olvassa, vagy éppen klasszikus zenét hallgat. Naiv természetéből adódóan ugyan többnyire ő jár pórul, de néha sikerül azért rászednie örök ellenfelét.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A rajzfilmsorozatként nálunk is népszerűvé vált Kacsamesékben Beagle Mama és kasszafúró fiai (Beagle Boys) Dagobert bácsi kirablásával próbálkoznak, de természetesen mindig pórul járnak. Az eredeti képregényben a Beagle fiúk olyan gyakran kerülnek a sittre, hogy civil nevek helyett a börtönbeli azonosító számaikat (176-167, 176-671 stb.) használják. A rajzfilmsorozatban már rendes neveket kaptak, úgy mint Burger, vagy Babapofa.

 

 

 

 

 

 

 

 

Végül következzen egy szuperhős beagle: Underdog, vagyis Ultrakopó. Underdog a hatvanas években egy gabonapelyhet reklámozó tévés rajzfilmsorozatban lett népszerű Amerika-szerte. A siker hatására a sorozat a szponzor kilépése után is folytatódott, és a hetvenes években több Underdog képregény-sorozat is napvilágot látott. Supermanhez hasonlóan a hétköznapokban Underdog is csak egy átlagos kutyus (Shoeshine Boy), aki szükség esetén szuperhőssé változik. (Ilyenkor mindig egy telefonfülkébe szalad be átöltözni.) 2007-ben elkészült az Ultrakopó mozifilm változata is, a főszerepet természetesen egy beagle alakítja.

 

És ha már elkalandoztunk a mozi felé, említsük meg a 2001-es Kutyák és macskák (Cats & Dogs) című vígjátékot, melyben egy Lou nevű beagle kiskutya kapott fontos ügynöki feladatot. Már forgatják a film folytatását, amely jövőre kerül majd a mozikba.

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com Megosztas

A bejegyzés trackback címe:

https://szobacirkalo.blog.hu/api/trackback/id/tr611243458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása