Kommentek

Öleb-elit 8. rész - Angol bulldogok

2009.07.16. 14:11 | Maxine | Szólj hozzá!

Címkék: celeb foci amerikai kutya howard gördeszka bulldog adam sandler stern beth ostrosky

Hogy mit keres ebben a sorozatban ez a tekintélyt parancsoló brit nemzeti jelkép, az amerikai haditengerészet szimbóluma? Nos, bár igencsak kilóg ebből a társaságból, az utóbbi időben az angol bulldog nagyon népszerű lett a hollywoodi hírességek körében, akik ugyanúgy mókás ruhákba öltöztetik, és elkényeztetik, mint apróbb kollégáit.

A legjobb példa erre Adam Sandler. Neki három is volt már: Babu, Húsgolyó és Maceszgolyó, akikről rengeteg vicces fotót találhatunk a komikus honlapján. (Utóbbi kettő sajnos már nem él.) A híres rádiós műsorvezető, Howard Stern és felesége, Beth Ostrosky is tart egy angol bulldogot, Biancát. Egy alkalommal Bianca kint volt a kertben Howarddal, amikor egy óvatlan mozdulat következtében beleesett a medencébe. Végül mégis az asszony mentette ki a kutyát a vízből: „Ránéztem Howardra – már teljesen leizzadt -, mire lehajolt, hogy kioldja a cipőfűzőjét, ahelyett, hogy azonnal a medencébe vetette volna magát. Szóval végül ki ugrott be, és mentette meg a kutyát? Olyan volt, mint egy Superman-jelenet.” De a legjobb barátnőjéért ezt is megteszi az ember. Márpedig itt erről van szó, hiszen Beth korábban Biancát kérte fel nyoszolyólánynak az esküvőjére. (Pink bulldogja, Elvis viszont sajnos nem volt ilyen szerencsés, ő 2007-ben belefulladt a sztár medencéjébe.)

 

 

 

További híres angol bulldog-gazdik: Gloria Estefan, Jessica Biel, az Osbourne-család, Fred Durst (a Limp Bizkit énekese), Louise Redknappe és John Legend. Emellett  Amerika és Anglia számos iskolája választotta az angol bulldogot futball-, kosárlabda- vagy baseball-csapatának kabalájául. Az Egyesült Államokban használt első élő kabala egy „Jóképű Dan” nevet viselő bulldog volt a Yale egyetemen. Egy másik híres angol bulldog-kabala Uga V, a georgiai egyetem kabalája. Uga V 1997-ben megkapta a Sports Illustrated című magazintól „Az év egyetemi kabalája” címet, és a magazin címlapján is szerepelt.

Ő volt az első élő kabala, aki az újság címlapjára került. Uga V alakja megjelent egy epizódszerep erejéig Clint Eastwood Midnight in the Garden of Good and Evil című filmjében is. 1996-ban a kutya a figyelem középpontjába került, amikor a futballpályán majdnem megharapta az ellenfél egyik játékosát. Az utóbbi idők legnagyobb angol bulldog sztárja Tillman, a gördeszkázó kutya, akinek mutatványát 8 millióan nézték meg a youtube-on.

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com Megosztas

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://szobacirkalo.blog.hu/api/trackback/id/tr851249386

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Angol Bulldog (FCI: 149) 2009.07.23. 17:53:13

 Angol Bulldog, vagy Bulldog. Ez az a fajta, amit ma elrettentő példaként szoktak az ovisoknak mutogatni, mint a nyáladzó nyomottorrú, ronda kutyát. Bulldog volt "Spike" is, a kutya a népszerű Tom és Jerry rajzfilmekben. Termés...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása