Kommentek

Öleb-elit 10. rész - Jack Russell terrierek

2009.07.21. 14:34 | Maxine | 1 komment

Címkék: celeb superman kutya sztár jack mariah carey russell terrier

 

A Jack Russell terriert egy John Russell nevű lelkész és szenvedélyes vadász kezdte tenyészteni. Russell utolsó éves volt az oxfordi egyetemen, amikor vásárolt egy kis fehér-barna szuka terriert, akit Trumpnak nevezett el. Ő lett a „tenyészprogram” alapja, melyből később létrejöttek a Jack Russell terrierek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A filmvásznon is feltűnt néhány ilyen hiperaktív kutyus. Az 1938-as Bringing Up Baby című moziban Katherine Hepburn és Cary Grant mellett szerepelt egy egészen apró, drótszőrű Jack Russell terrier, aki a filmben a George névre hallgatott, valójában pedig Skippy-nek hívták. A Thin Man című mozifilm-sorozatban pedig Myrna Loy és William Powell mellett az Astra nevű figurát alakította ugyanez a négylábú. Az eb valóságos mozisztár volt a ’30-as-’40-es évek Hollywoodjában. Szerepelt az 1937-es The Awful Truth című alkotásban Mr. Smith-ként, 1939-ben pedig Cary Grant oldalán domborított a Topper Takes a Trip című filmben, egy szellemkutya szerepében.

Az újabb időkben sem hanyagolták-hanyagolják a terrierek ezen típusát. Erre példa a Maszk című filmben Milo, vagy az Ernest Goes To Jail-ben Rimshot. A Steve Martin főszereplésével készült The Jerk című alkotásban pedig Stupid képviseli a Jack Russell terriereket. És persze ne feledkezzünk meg a képregények világáról sem: Superman repülő kutyusa, Krypto is egy Jack Russell volt.

Most pedig következzenek a Jack Russell terriert tartó hírességek. Mariah Carey imádja Jack és Cha Cha névre hallgató kutyáit. Előbbinek saját honlapja is van, és szerepel az énekesnő Obsessed című legújabb klipjében. A szereplés nem jelent újdonságot Jack számára, hiszen feltűnt már a Dreamlover és az Always Be My Baby című dalokhoz készült klipekben is. Cha Cha pedig új jövevény a családban: Mariah férje, Nick Cannon áprilisban lepte meg vele az énekesnőt. Jack Russell terrier-gazdi még Károly herceg, Bette Midler, Paul McCartney, Goldie Hawn és Serena Williams.

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com Megosztas

A bejegyzés trackback címe:

https://szobacirkalo.blog.hu/api/trackback/id/tr361258954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Atha 2009.08.11. 23:18:12

Az enyémet Archibaldnak hívják!
De hallgat a Fiszifaszira, és a Pöcsre is.

Keresnék neki valami hejre kis szukát, mert már nagyon kanos.
süti beállítások módosítása