Kommentek

Támad a kutyainfluenza

2009.08.20. 08:28 | Maxine | Szólj hozzá!

Címkék: kutya influenza járvány h3n8

A sertésinfluenza-pánik után most a kutyatulajdonosok már kedvenceik miatt is aggódhatnak. Amerikából ugyanis egyre-másra érkeznek a hírek a kutyainfluenza terjedéséről. A pár éve már ismert, de igazán csak most terjedő H3N8 vírus a kutyák körében rendkívül ragályos, de szerencsére csak ritkán lehet végzetes, az emberre pedig veszélytelen.

Az amerikai állatorvosok szerint ezért pánikra nincs ok, de az elővigyázatosság elengedhetetlen. Eddig 26 megbetegedésről tudnak, a járványnak egy halálos áldozata is volt, emiatt be kellett zárni egy kennelt a virginiai Fairfax-ben. A kutyainfluenza eddig négy államot már biztosan érintett: New York, New Jersey, Pennsylvania és Colorado államból is jelentettek megbetegedéseket, de csak idő kérdése, hogy a járvány elérje a többi államot is. A kb. kéthetes lefutású betegség tünetei: köhögés, orrfolyás, láz és étvágycsökkenés. A kezelés része, hogy sok folyadékot kell itatni a kutyusokkal, akik antibiotikumot is kapnak, hogy megelőzzék náluk a tüdőgyulladás kialakulását.

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com Megosztas

A bejegyzés trackback címe:

https://szobacirkalo.blog.hu/api/trackback/id/tr601324614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása