Kommentek

Mesterséges lélegeztetés kutyáknak

2009.10.27. 07:33 | Maxine | Szólj hozzá!

Címkék: kutya egészség

Az amerikai kutyatartók 63 százaléka megpróbálná mesterséges lélegeztetéssel megmenteni a kutyáját, ha vészhelyzet adódna - derült ki egy közelmúltbeli felmérésből. Bármilyen bizarrnak is hat ez elsőre, bármikor szükség lehet rá: az év elején például egy wii-távirányitóval fejbevágott sheltie kutyát hoztak vissza az életbe mesterséges lélegeztetéssel. A helyes eljárást a többi elsősegély-technika (szívmasszázs stb.) kutyákra szabott változatával éppen ezért érdemes megtanulni, elég sok leírás található róla a neten. A lényeg, hogy a pofiját összefogva, orron át fújjuk be a levegőt, és vigyázzunk, mert öntudatlan állapotban ösztönösen megharaphat.

A felmérések kapcsán pedig egy kis update a kutya-macska szavazást illetően: nagyon szoros az állás, de a kutyák vezetnek 53 százalékkal. Szerda éjfélig lehet még szavazni.

 

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com Megosztas

A bejegyzés trackback címe:

https://szobacirkalo.blog.hu/api/trackback/id/tr711476773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása