Kommentek

A kutyatolvajok már a spájzban vannak

2009.11.20. 07:33 | Maxine | 1 komment

Címkék: bűnözés kutya rablás mopsz tolvaj yorkie

mopszAz értékes fajtatiszta ölebek elrablása világszerte növekvő tendenciát mutat. Ahogy az autótolvaj-bandák is szakosodnak az egyes típusokra, a kutyanepperek is fajtákra specializálódnak. Egy most lebukott indiai férfi bűnlajstromán 200 kutya, többségében mopszok elrablása szerepel. A tolvaj az ellopott kutyusok darabjáért 40-50,000 rúpiát (160-200 ezer forintot) kapott a feketepiacon.

A hasonló esetek mindennaposak Amerikában, Angliában, és Ausztráliában is. (Angol nyelvterületen a kutyarablást dognapping-nek nevezik.) A leggyakoribb célpontok a csivavák, a Yorkshire terrierek és a máltai selyemkutyák, amelyekért gyakran igen tekintélyes összegeket fizetnek ki a gazdik a „szerencsés megtalálónak”. (Idehaza is láttam már egymillió forintos jutalmat kitűzve két elveszett csivaváért.) A legkönnyebb préda az őrizetlenül hagyott, például a bolt előtt megkötve hagyott, vagy a parkban póráz nélkül elkalandozni engedett kutya. De az elszántabb kutyatolvajok a betöréstől és a zsarolástól sem riadnak vissza, amint ezt egy közelmúltbeli angliai rablássorozat is bizonyítja.

Míg a nagyobb kutyák minket védenek a betörőktől, az ölebeket nekünk kell megvédenünk tőlük. Amire érdemes odafigyelni:

- Soha ne hagyjuk a kutyust egyedül a kocsiban!

- Ne hagyjuk a bolt vagy étterem előtt megkötve!

- Lássuk el a kutyát mikrochipes azonosítóval!

- Pórázon sétáltassuk, hogy ne tudjon elkalandozni!

- Ne adjunk ki idegeneknek információt a kutya értékéről, vagy a lakóhelyünkről!

- Csak megbízható forrásból vásároljunk kutyát!

csivava

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com Megosztas

A bejegyzés trackback címe:

https://szobacirkalo.blog.hu/api/trackback/id/tr761537023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lotti01 2009.11.24. 16:07:34

Szeretnék hozzászólni a kutyák ellopásához. Nem csak felnőtt kutyákat lopnak. Pár évvel ezelőtt egy yorkshire terrierekre szakosodott csoport látogatta a kölyökkutyát áruló tenyésztőket.

Három négy ember kisgyerekkel együtt ment kutyát választani, majd az utcáról egy másik tag mobilon hívta a tenyésztőt , érdeklődve van-e kölyök eladó? Amíg a tulajdonos telefonált a többiek már dugták a kutyákat a kabát alá vagy a táskába.
Köszönjük még gondolkodunk szöveggel már tódultak is ki a lakásból. A tenyésztő mikor visszament döbbenten látta hogy eltüntek a babyk. Ez egy ismerősömmel történt. Sajnos nem ez volt az egyetlen eset. Ezután mindenkit értesítettünk hogy vigyázzanak! Megjelent a Kutya c. havilapban is. .
süti beállítások módosítása