Kommentek

A hétmilliós mopsz

2009.09.23. 07:00 | Maxine | Szólj hozzá!

Címkék: per kutya pénz mopsz

Doreen Houseman húszezer dollárt költött ügyvédre, hogy visszaszerezze volt vőlegényétől közös mopszukat, Dextert, és a férfinek is ugyanennyibe került a per.

Doreen és Eric Dare útjai 2006-ban váltak szét. Dexter a férfivel maradt, aki azzal érvelt, hogy már hat éve ő finanszírozza a mopsz etetését és ápolását, ezért őt illeti a kutya. Doreen pedig azzal bizonygatta a mopsz iránti odaadását, hogy ő adott csirkehúslevest Dexternek, amikor beteg volt, és ő gondoskodott számára halloweeni és karácsonyi öltözékről. A szokatlan ügy megoldásaként a bíró ítélete alapján az egykori párnak meg kell osztania a mopsz felügyeleti jogát, mégpedig olyan módon, hogy a kutya öt hetet a férfivel tölt, ötöt pedig a nővel. A kutyus átadásának mindig az adott hét pénteki napján, este hat órakor kell történnie.

Doreen két és fél éven át nem láthatta Dextert, így nagyon várja, hogy újra a karjai között tarthassa. Az ítélet egyébként precedensértékű lehet, vagyis a hasonló ügyekben ennek mintájára hozhatnak majd ítéletet. Ezek után már csak egy kérdés marad: nem lett volna praktikusabb több mint hétmillió forint elherdálása helyett ügyvédek nélkül megegyezni a kutyáról?

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com Megosztas

A bejegyzés trackback címe:

https://szobacirkalo.blog.hu/api/trackback/id/tr121400249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása