Kommentek

A máltai véreb

2009.11.04. 07:10 | Maxine | Szólj hozzá!

Címkék: kutya máltai selyemkutya

Gondolom a fenti kép láttán összerezzent a félelemtől a kedves olvasó, ami nem is csoda, hiszen a máltai selyemkutya igen veszélyes állat. Legalábbis Ausztrália New South Wales államának illetékes hatósága szerint, mivel itt a máltai most felkerült a 20 legveszélyesebb kutyafajta listájára. A 2009 harmadik negyedévi listát a straffordshire terrier vezeti 116 regisztrált támadással, utána következik az ausztrál juhászkutya és a németjuhász (56, illetve 55 támadás), és a lista végén ott figyel a máltai 20 támadással. (A támadások kimeneteléről már nem szól a statisztika.)

Az eredmény nem is annyira meglepő, ha tudjuk, hogy Ausztráliában a máltai selyemkutya igen elterjedt fajta (lásd: nagy számok törvénye), és egyben a leggyakrabban utcára tett kutyafajta is, mivel az átlagosnál sokkal többet ugat, amit sok tulajdonos nem bír elviselni. Alapvetően tehát a rossz gazdikkal van a probléma, nem a kutyával.

A teljes igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy vannak valóban nehezen kezelhető máltai selyemkutyák is, ilyen például Jacques Chirac volt francia elnök kutyája. Sumo (aki vélhetően inkább maltipoo, mint fajtatiszta máltai) rendszeresen dührohamokat kapott, ezért anti-depresszánsokkal kezelték, és az év elején úgy megharapta a gazdáját, hogy azt kórházba kellett szállítani. Chirac végül októberben elajándékozta a kutyát, aki egy vidéki tanyán kezdhetett új életet.

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com Megosztas

A bejegyzés trackback címe:

https://szobacirkalo.blog.hu/api/trackback/id/tr221496520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása