Kommentek

Hitler és a máltai selyemkutya

2010.03.27. 07:51 | Maxine | 27 komment

Címkék: kutya peta máltai selyemkutya

kutya

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A PETA itt látható plakátjával ismét a nácikkal állítja párhuzamba a fajtatiszta kutyák kedvelőit, így nem csoda, hogy a világ legnagyobb kutyakiállításához, a Cruftshoz időzített kampányuk miatt feljelentést tett ellenük az angol Kennel Club. A brit reklámügyi hivatal, az ASA azonban elutasította a panaszt, mondván, hogy ez még belefér a véleménynyilvánítás szabadságába.

A plakát ízléstelenségén túl meg kell jegyeznem, hogy szerencsétlen máltai selyemkutya egy cseppet sem hasonlít Hitlerre, ellentétben ezekkel a macskákkal.

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com Megosztas

A bejegyzés trackback címe:

https://szobacirkalo.blog.hu/api/trackback/id/tr221871576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2010.03.27. 09:23:35

Elutasítani a fajtatiszta kutyákat ugyanolyan rasszizmus, mint elutasítani a keverékeket.
Nekem csak annyi elvem van, hogy én pénzt kutyáért nem adok, mikor van annyi örökbefogadásra váró kutya... Így van egy howavartom (ő beteg volt, és a tenyésztő nem tudta eladni), meg két keverék kutyám.
A keverékek valóban erősebbek, ellenben ugye a fajtatisztánál meg nagyjából behatárolható, milyen lesz a kutya jelleme, hogy fog viselkedni.
Mondjuk, érdekes lenne, ha nem lennének fajták, hogy hogyan választanák ki a rendőr és keresőkutyákat, a vakvezetőket, a terápiás kutyákat, azaz, mindenféle MUNKAkutyát. Persze, nem lenne lehetetlen, csak gondolom, negyedannyi lenne belőlük, ha nem lehetne biztosra menni....

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2010.03.27. 09:33:39

Az U.S.A.-ban gondolom meg a Ku Klux Klannal peldalozik a PETA.
PETA = People Eating Tasty Animals.

lvjtn (törölt) 2010.03.27. 09:54:27

nem a "fajtatiszta" kutyákat utasítja el a peta, hanem a tenyésztésüket. föl nem foghatom, h a "fajnemesítés" alapvető náci mentalitása hogy nem ötlik egyesek szemébe

az egyik legkedvesebb kutyám (vmi tacskószerű keverék), ugyanúgy kiszámítható egyéniség volt, lehetett tudni, milyen helyzetekre, emberekre hogyan reagál, voltak heppjei, és kellő ismerettel és megfelelő törődéssel sokmindenre rá lehetett venni

omlósz 2010.03.27. 10:05:49

éljenek a korcsok!

csepeszil 2010.03.27. 10:11:58

éljenek a fajtiszta állatok... elvégre, csak hogy ne tartozzanak különböző fajok közé, az rasszizmus, az állatokat össze kéne keverni ...minek elefánt, kutya vagy majom... és ember ...egy egyforma legyen minden, mert a Peta úgy akarja....

Wrex 2010.03.27. 10:12:42

@lvjtn: Na elmész te valahová ezzel az "alapvető náci mentalitás" szöveggel... Ha nem lett volna ez az "alapvető náci mentalitás" az emberekben, mára nem lennének kutyák. Semmilyenek. Csak farkasok. A tejet aranyáron mérnék, mert az "alapvető náci mentalitás" nélkül tenyésztett tehenek a töredékét termelnék. Sőt, az a rohadék náci természet szintén "alapvető náci mentalitás"-sal kihalasztotta a dinoszauruszokat. Viszont a cápák életben maradtak, pedig azok aztán igazi nácik, megeszik a szegény ártatlan kis fókákat. Ja bocs, azok a rohadtnáci fókák meg szegény ártatlan kishalakat esznek. Basszus, itt minden állat náci?!?

Martian (törölt) 2010.03.27. 10:23:55

@lvjtn: "a "fajnemesítés" alapvető náci mentalitása hogy nem ötlik egyesek szemébe"

Nem a fajnemesítés a nácizmus, hanem más fajok lenézése, kiszorítása, kiirtása.

goldblum 2010.03.27. 10:24:18

Nekem többnyire olyan kutyám volt/van, akit elutasítanak a tenyésztő és versenyeztető szervezetek, mint "nem megfelelőt", és ha nincsenek rendes emberek, még ma is kinyírják őket. Mert más a színük, mint amit ők normálisnak tartanak. Ez nem "fasizmus"?

dildozer · http://www.youtube.com/watch?v=AwIY4PRIp4s 2010.03.27. 10:32:06

nézd meg a pedigree dogs exposed című bbc dokumentum filmet, és megtudod, miért hasonlítanak azok a kutyatenyésztők hitlerhez, akik a crufts-on állítanak ki.

ha valakinek annyira fontos a győzelem egy olyan versenyen, ahol a külcsíny a lényeg, hogy ezzel a kutyájuk egészségét károsítják, akkor azok bizony nácik.
csak pár dolog, ami a tenyésztők számlájára írható:
- beltenyésztés: pl. anya-kölyke pároztatás
- fajtaspecifikus genetikai betegségek tudatos továbbörökítése, amivel gyakorlatilag már a fogantatás pillanatában egész életre szóló szenvedésre ítélik az állatokat (epilepszia, végtagdeformitások, hőháztartás egyensúlytalansága, fertőzéseknek való kitevés, fulladás, stb.).
- és természetesen ez nem csak a versenyen részt vevő állatokra igaz, hanem azokra is, akiket csak egyszerű házikedvencnek vásárolnak meg, merthogy a kutyák nagy része valamilyen módon ezeknek a leszármazottja. és döbbenetes arányban fordulnak elő közöttük ezek a genetikai betegségek, amiket ki lehetne küszöbölni egy nem kutyashow-ra történő tenyésztési gyakorlattal.

nekünk az egyik fajtatiszta kutyánkat epilepszia miatt kellett elaltatni, a másikat évek óta izomsorvadás elleni gyógyszerrel etetjük naponta, hogy egyáltalán tudjon nyelni. mindkettő genetikai eredetű betegség. megfogadtam, hogy a jövőben csak keverék kutyám lesz, így talán elkerülhető, hogy egész életükben szenvedjenek.

de érdemes körbe kérdezni a kutyás ismerőseid körében, hogy milyen betegségei vannak a kutyáiknak. meg fogsz lepődni, milyen sokan küzdenek ezzel.

a peta sok baromságot művel, ez speciel nem az.

kalamajka1 2010.03.27. 10:34:42

A "faj" és a "fajta" két különböző fogalom.

A reklámnak részben igaza van: a fajtatisztaság létrehozása a nácik heppje volt. Biológiai szempontból egyébként nonszensz az egész, mert a fajtatisztaságra való törekvés idővel beltenyészetet hoz létre, mely az adott nép- vagy állatcsoport degenerálódásához vezet.

Ezért van az, hogy a fajtakeverék emberek vagy állatok általában értelmesebbek, szebbek és egészségesebbek.

szmoker (Homo Trollicus) 2010.03.27. 11:02:38

2 fajtatiszta tacskónk van. A mamát 50 ezerért vettük tenyésztőtől, a kölyke nálunk született (országos bajnok papától). Semmi bajuk nincs, sem betegség, sem semmi, csak qrvára önfejűek :)

A Peta nevű sötétzöld (vagy inkább méregzöld) terrorszervezet meg csontig benyalhat...

Ja, és az 1%-omat a Noé Minimenhelynek adom 5 éve.

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2010.03.27. 11:05:15

@kalamajka1:

" Ezért van az, hogy a fajtakeverék emberek vagy állatok általában értelmesebbek, szebbek és egészségesebbek. "

Remélem azért a lányodat nem kötelezed, hogy négerrel kúrassa magát...

WinG 2010.03.27. 11:11:37

Ez most nem komoly, ugye? A PETA-ról eddig is megvolt a véleményem, de ekkora baromságot még tőlük is meglep.

Vannak keverék kutyák, és vannak fajtatiszták. Éppen ez garantálja a diverzitást, a változatosságot.

Idióták.

phaidros 2010.03.27. 11:12:17

Elmondanám, hogy az eguenika kb. 150 éves múltra tekint vissza. Az, hogy a nácik is foglalkoztak vele, az alapján azt is mondhatnám, hogy mindenki aki eszik és szarik, az fasiszta, mert a nácik is ezt tették.

Gratulálok az általánosításhoz, akkor húzzuk még széjjelebb a határokat, és legyen Micsurin is fasiszta, mert mi az, hogy a zöldségek és gyümölcsök nem nőhettek szabadon, ahogy akartak. Meg majd azok a szülők is, akik a nem túl távoli jövőben már genetikailag bekonfigurálhatják születendő gyermeküket, az, hogy a betegségek génjeit előre kiszűrik, az is fasizmus.

A PETA-ról meg érdemes elolvasni a hűtősztorit. Tudniilllik a mentett állatokat ők elaltatják, mert nem tudják tartani őket. Emiatt hatalmas mennyiségű hűtőt rendeltek, hogy rohadjon meg az ilyen állatvédő, aki persze ezen a módon sem fasiszta.

WinG 2010.03.27. 11:12:18

@kalamajka1: Jaja, jó példa erre a szinte teljesen homogén japán nép, buta és egészségtelen mind.

phaidros 2010.03.27. 11:19:04

@"the dragon": kötelezni nem kell, de a vérkeveredés általában pozitív hozadékú. Akkor lesz gondban az emberiség ha nem lesz hova keveredni. :)

A fajkutyákkat is keverékekből alakították ki, és időnként frissítik a vérvonalat. De szinte az összes fajtának van fajtabetegsége.

A Beauceronnal kapcsolatban ütköztem olyan problémába, hogy a hazai tenyésztők nagy részétől származó hajlamos a szívbetegségre. Nővéremnek a labija aludt el a szíve miatt, másfél éves volt.

phaidros 2010.03.27. 11:20:34

Az a baj az egésszel, hogy az eugenika ellenzői hivatkozhatnak a nácikra, mint ultimate érvre. Az még egy dolog, tényleg vitatható elsősorban társadalmi okokból, de hogy az állatoknál is erre hivatkoznak, az már sötétség délben. Az összes állatunk tenyésztés eredménye.

phaidros 2010.03.27. 11:21:59

@WinG: hát, normálisnak nem nevezném azért őket. Nincs családi életük, a nemi életük aberrált (kiskorúak, erőszak), ami megjelenik a köztévén vetíthető filmekben és a játékokban is, és egész életük a vállalatuké, amig bele nem döglenek.

aljaskuszobab 2010.03.27. 11:28:56

dildozer: ne szar tenyésztőtől vegyél olcsón kutyát és nem kell majd egész életében gyógyszerezned...

eddig 3 kutyát vettem tenyésztőtől, egy sem lett beteg.

lvjtn: "az egyik legkedvesebb kutyám (vmi tacskószerű keverék), ugyanúgy kiszámítható egyéniség volt"

persze, miután megismerted, az volt. de előre, kölyökként, lehetetlen megmondani róla, milyen kutya lesz.

egy tiszta pitbull kölyök jó eséllyel domináns lesz más kutyákkal szemben, nagy mozgás igényű, lehet tudni, hogy kb. mennyit kell enni adni neki, mekkorára nő és még vagy ezer dolgot. persze vannak kivételek, de nem az a jellemző.

ha viszont golden retriever-pitbull keverék a kutya... hát, finoman szólva is nehéz belőni mi lesz belőle. ez persze nem jelenti azt, hogy nem lehet egy okos, kiszámítható, nyugodt kutya. csak előre nem fogod tudni.

2010.03.27. 11:51:15

Nem minden fajtatiszta kutya beteg. Ahogyan nem minden keverék egészséges.
Persze lehet náci-hasonlatokkal kampányolni a fajtatiszta kutyák és tenyésztőik ellen. Ehhez ezúton is gratulálok nekik...

OFF
@phaidros: Ezért az utolsó kommentért kár volt...
Semmivel sem betegebb vagy normálisabb a japán társadalom, mint - mondjuk - az európai.
VAN családi életük - csak nem teljesen olyan, mint Európában.
Betegek, aberráltak?
Ja: a pedofil katolikus papok is mind japánok... Ez a Fritzl gyerek is japán, meg a Pándy is... Idehaza milyen moslék ömlik a televíziókból (a köztévékből is egyre inkább)?
Itthon kié az életed?

Egy másik társadalom, egy másik kontinensen. A két kultúra egymástól meglehetősen függetlenül alakult ki az évezredek alatt.
Mit kellene rajtuk számon kérni? Hogy nem olyanok, mint mi?
Az ő nézőpontjukból mi ugyanannyira "betegek" vagyunk, mint fordítva.
ON

ebedli 2010.03.27. 12:38:05

Jó és szép dolognak tartom, hogy sokan a menhelyekről választanak kutyust maguknak, mert azoknak is épp annyira hiányzik a biztonság, a család (falka), a szeretet, mint bármelyik fajtiszta kutyának, vagy éppen embernek.

Az viszont szemellenzős hülyeség, hogy a fajtiszta kutyák tenyésztőit és gazdáit bármilyen módon piszkálják. Senkinek semmi köze hozzá, hogy én milyen kutyát választok társnak magam mellé.

És minden elismerésem mellett, én például soha nem választanék keveréket, mert van kedvenc fajtám, aminek a mérete, tulajdonságai, jelleme pont hozzám passzol. Mivel hozzáértő és lelkiismeretes tenyésztőtől várároltunk, ezért soha nem volt még semmilyen, a fajtatisztaságra visszavezethető betegsége a kutyusainknak. Ez sokkal inkább a keverékekre jellemző, minden híreszteléssel ellentétben.

Nagyon jó dolognak tartom, hogy az állattenyésztés kialakulásával olyan nagyszerű élőlények születhettek, mint a versenylovak, a vadászkopók, a mentő-, és segítőkutyák, az értelmesebbnél értelmesebb macskák, vagy éppen a mangalicák.
Akinek ez nem tetszik, az menjen vissza Afrikába barlangban élni, vagy a fákon ugrálni.

Francekellregisztralni 2010.03.27. 13:00:01

@goldblum: El kell keserítselek asszem...
Képzeld, a keverék kutyusokat is földhöz csapják, ha nem kellenek, csak náluk nem a foltok mérete és elhelyezkedése a kritérium.

OFF: egyszer volt egy zsemleszínű foltos dalmatám. Az keverék volt vagy nem sztandard változat? Látott már olyat bárki rajtam kívül?
Imádtam és gyönyörű volt:)

Egregor 2010.03.27. 14:12:53

A PETA elfogadhatónak tartja a bűncselekményeket az állatok "megmentéséhez".

A PETA bizonyítottan megöli azokat a "megmentett" állatokat, amelyeknek nem tudnak otthont találni.

A PETA nem más, mint egy antihumán terroristacsoport, amelyik magasról tesz az állatokra.

Támogassátok a valódi állatvédőket, és utasítsátok el a PETÁt!

kalamajka1 2010.03.27. 18:17:38

@phaidros: @WinG: A japán nép és nyelv eredete mind a mai napig nem tisztázott. Van olyan elmélet, mely szerint különféle óceániai szigetekről bevándorolt különböző népek gyültek össze ott az ősidőkben. Ha ez igaz, akkor itt is fennáll a genetikai sokféleség, még akkor is ha ez kivülről nézve nem is tűnik fel.

4runner4ever · http://drotvizsla.wordpress.com 2010.03.28. 14:41:31

@dildozer: Ha két beteg, vagy betegséget örökítő kutyát pároztatsz, akkor a megszülető keverékek pikk-pakk egészségesek lesznek, csak azért mer keverékek? Ugyammá... nagyon sántít a logikátok.

4runner4ever · http://drotvizsla.wordpress.com 2010.03.28. 14:48:55

Ettől még a Crufts lehet sznob tenyésztők sznob rendezvénye, de ez már nem a fajtatiszta-keverék párbajhoz tartozik.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.04.10. 19:44:52

@AntiChrist:

Igen. Csodálkozok is phaidroson, hogy ilyent mondott. Sokkal mélyebb szokott lenni. Mondjuk, hogy az erőszakhoz van valami fura vonzódás a japánoknál, azt nehéz eltéveszteni. De nem adnék rá ilyen magyarázatot. Semmilyet sem adnék. Jobb előbb megismerni azt amiről kijelent az ember.
süti beállítások módosítása