Kommentek

Csodálatos visszatérések

2009.08.22. 11:51 | Maxine | Szólj hozzá!

Címkék: kutya elveszett yorkie bichon

Mai bejegyzésünkben elveszett, majd hihetetlen módon megkerült kutyákról számolunk be. Az egyik majd egy évtized múltán, a másik pedig lakhelyétől 1500 kilométernyire került elő.

Egy 9 éve eltűnt kutya került meg a múlt héten, aki már újra régi gazdáival él. Az eset Angliában történt. Az egyik London környéki erdőben kóborló Kenny nevű bichon frise-keveréket egy menhelyre vitte be a megtaláló, innen gyűjtötte be az Epping Foresti Kerületi Tanács Állatfelügyeletének egyik munkatársa. A kutyust megvizsgálták, és mikrochipjében megtalálták gazdái adatait, akikkel így felvették a kapcsolatot. Kenny eltűnését 2000-ben jelentették, amikor még csak kétéves volt. Arra gyanakodtak, hogy a kutyust ellopták, és gazdái azóta semmit nem hallottak róla. A mikrochip azonban szerencsére lehetővé tette azonosítását, és gazdáit pillanatok alatt megtalálták. Az eset jól példázza a mikrochipek használatának fontosságát. Kennyért a kutya gazdájának fia, Joshua Donnelly ment el. Azt mondta, hogy már régen feladta a reményt, hogy valaha újra láthatja a kutyust, aki a mikrochip nélkül sohasem került volna vissza hozzájuk. Az pedig valószínűleg sosem fog kiderülni, hol töltötte Kenny az elmúlt kilenc évet.

Ezzel egyidőben Amerikában is csodálatos körülmények között került elő egy elveszett kutyus. Jodi Head kutyája, a yorkie-keverék Sunshine gazdája texasi otthonából tűnt el. Sunshine és gazdája majdnem két hónapot töltött külön, a kutyát 1500 kilométerrel arrébb, Miamiban találták meg. A 77 éves nőnek Floridába kellett utaznia, hogy visszakaphassa a kedvencét, a találkozó helyszíne a miami repülőtér volt. Senki sem tudja, Sunshine hogyan kerülhetett Floridába. Sunshine nagyon rossz állapotban volt, amikor rátaláltak: alig tudott mozogni, és nem akart enni. Azonnal bevitték a South Beach-i Állatkórházba, az ottani állatorvosok találták meg a kutya mikrochipjét, és értesítették Headet. A hölgy annyira hálás volt, amiért épségben visszakapta kutyáját, hogy 200 dollárral jutalmazta meg a megtalálót. Head azt mondta, hogy szomszédainak nemrég floridai vendégei voltak, és azt gyanítja, az ő kezük lehetett Sunshine eltűnésében.

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com Megosztas

A bejegyzés trackback címe:

https://szobacirkalo.blog.hu/api/trackback/id/tr981330469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása