Kommentek

Hódít a kutyaszörf

2009.09.17. 07:53 | Maxine | 2 komment

Címkék: sport kutya jack mopsz szörf bulldog russell terrier pomerániai törpespicc

A tavalyinál kétszer többen, közel négyezren voltak kíváncsiak a világ legnagyobb kutyaszörf eseményére, melyet San Diego-ban tekinthettek meg az érdeklődők. A Surf Dog Surf-a-Thon elnevezésű versenyt idén negyedik alkalommal rendezték meg. A kutyusok a kaliforniai North Beach-en, vagy ahogy arrafelé mondják, Dog Beach-en lovagolták meg a hullámokat. A versenyzők között mindenféle méretű kutya akadt, az egészen apró ölebek éppúgy szörfdeszkára pattantak, mint a masszív házőrzők.

Az első helyet Dozer, a 34 kilós, 3 éves angol bulldog szerezte meg, aki egyébként még csak egy éve űzi ezt a sportot. Gazdája, Gigi Bagaporo azt mondta, soha nem gondolt arra, hogy kedvencének szörföznie kellene. Azonban tavaly nyáron rábeszélték, hogy engedje Dozert deszkára állni, és teljesen lenyűgözte, amikor látta, hogy a kutya felugrott a szörfdeszkára, majd nem volt hajlandó lejönni onnan.

Bár minden kutyus nagyon élvezi a hullámlovaglást, csupán kb. 20 százalékuk éri el azt a szintet, amelyet a szörföző kutyák közösségében profinak tekintenek. Az először 2006-ban megrendezett verseny azzal a céllal indult, hogy a kutyák és gazdáik jól érezzék magukat a szörfdeszkán, és még egy kis pénzt is keressenek, ám mára nagyobb eseménnyé nőtte ki magát, melyet az amerikai tévécsatornák is közvetítenek.

A versenyzőket a következő kritériumok alapján ítélik meg: a hullámlovaglás hossza, a meglovagolt hullám mérete, és a deszkán végrehajtott manőverek. Extra pontot ér, ha az eb gazdája nélkül uralja a szörfdeszkát, illetve ha fekvés helyett áll rajta. Az eseményen befolyt 17,500 dollárt jótékony célra ajánlották fel, a Rancho Santa Fe-ben lévő Helen Woodward Állatközpont javára. (Akinek bejön ez a sport, olvassa el korábbi témába vágó bejegyzésünk is!)

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com Megosztas

A bejegyzés trackback címe:

https://szobacirkalo.blog.hu/api/trackback/id/tr561384867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kutya vacsorája 2009.09.18. 17:39:13

sziasztok, maxine engedelmével egy off:

barátaim ma délelőtt a pest megyei csomád és őrbottyán közötti úton találtak két, jó húsban lévő (lufcsi), ámde szutykos sárga labrador szukát. csipjük nincs, tetkóról fülmosi után lesz infó. az eredeti gazdi érdeklődhet: blokivet@freemail.hu

kutya vacsorája 2009.09.19. 17:55:23

off és uff, meglett a csókkirálynők gazdija:)
süti beállítások módosítása