Kommentek

A border collie-k és Haiti

2010.01.24. 07:20 | Maxine | Szólj hozzá!

Címkék: kutya hős mentőkutya collie haiti border

Blaze, a floridai Palm Beachről származó border collie mentőkutya a napokban bejárta az amerikai sajtót, miután Haitin kimentett a romok alól egy kétéves kislányt. Ezelőtt nem sokkal egy másik border collie is szóba került a Haiti katasztrófa kapcsán, de teljesen más kontextusban.

Egy Cent nevű kutyust sokáig süketnek hittek egy angol menhelyen, mert a legalapvetőbb parancsszavakra sem reagált. Végül kiderült, hogy egy lengyel családnál nevelkedett, ezért csak lengyelül ért, és egy gyors átképzés után már kétnyelvű kutyaként kereshet új gazdát. De hogy jön ez Haitihez? Nos, a BBC weboldalán jóval többen kattintottak Cent történetére, mint a Haiti katasztrófáról szóló első híradásokra, és ez a tény a New York Times újságíróját is egy jegyzet megírására késztette.

Remélhetőleg Blaze hőstette nyomán a kutyarajongók is jobban odafigyelnek majd Haitire.

 

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com Megosztas

A bejegyzés trackback címe:

https://szobacirkalo.blog.hu/api/trackback/id/tr331696049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása